• 1394/05/26 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 398
  • - تعداد بازدید کنندگان: 398
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

طرح تحول نظام سلامت

درهفتمين همايش بين المللي مديريت بيمارستاني صورت گرفت/قدرداني وزير بهداشت از مديران بيمارستاني به دليل اجراي طرح تحول نظام سلامت

310637.mp3 طرح تحول نظام سلامت

به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران: هفتمين همايش بين المللي مديريت بيمارستاني صبح امروز با حضور وزير بهداشت در مرکز همايشهاي رازي دانشگاه برگزار شد.


دکتر سيد حسن هاشمي وزير بهداشت در اين همايش گفت: بيش از 50 درصد پرسنل وزارت بهداشت يعني حدود 200 هزار نفر در 570 بيمارستان دولتي مشغول به کار هستند که نشان گر اهميت برگزاري چنين همايشي است.


وي تصريح کرد: خوشبختانه در اين همايش علاوه بر استفاده از نظرات کارشناسان و صاحب نظران داخلي، از وجود ميهمانان خارجي به منظور انتقال تجارب بين المللي در قالب کارگاه مي توان استفاده هاي زيادي کرد.


دکتر هاشمي با بيان اينکه در همايش هاي بين المللي، پرهزينه ترين کارگاه ها مربوط به حوزه مديريت بيمارستاني است افزود: اميدوارم تدبيري اتخاذ شود تا دبيرخانه اين همايش علاوه بر عدم اکتفا به برگزاري همايش بصورت ساليانه، بتواند به صورت دائمي فعاليت کند تا مديران بيمارستاني توانمندتر از قبل شوند.


وزير بهداشت خطاب به مديران و مسوولان بيمارستان ها گفت: به شما خسته نباشيد مي گويم چرا که با اجراي طرح تحول نظام سلامت توانستيد علاوه بر ايجاد رضايتمندي در مردم، به آنها احترام بگذاريد و دسترسي بيماران به خدمات درماني را بيش از پيش فراهم کرديد و اطمينان داشته باشيد که اين طرح با قوت به کار خود ادامه مي دهد و تا پايان دولت ،ديگر حلقه هاي اين طرح نيز اجرا خواهد شد.


دکتر هاشمي با تأکيد بر اينکه طرح تحول نظام سلامت طرحي بزرگ و در اولويت دولت يازدهم است افزود: نبايد اجازه دهيم برخي افراد اين طرح را وارد حاشيه کنند و همواره بايد مراقب باشيم که اين طرح در مسير اهداف خود يعني کاهش پرداختي از جيب مردم، ارتقاي کيفيت خدمات و افزايش دسترسي مردم حرکت کند.


وزير بهداشت در بخش ديگري از سخنان خود تأکيد کرد: کار دولت نبايد ساخت و ساز بيمارستان و خريد تجهيزات باشد و روساي دانشگاه ها و مديران ارشد نيز نبايد فعاليت هاي خود را براي اين امور متمرکز کنند.


دکتر هاشمي ادامه داد: وظيفه اصلي وزارت بهداشت، نظارت، سياست گذاري و ارتقاي کيفيت خدمات است.


وزير بهداشت با بيان اينکه بيمارستان ها مي توانند از طريق هيات امنا اداره شوند خاطر نشان کرد: بيمارستان قبل از اينکه يک واحد خدماتي باشد يک واحد زنده و پويا است و اداره کنندگان آن بايد با حوزه اقتصادي و تجارب بين المللي آشنا باشند.


دکتر هاشمي گفت: اين که برخي مي گويند واگذاري بيمارستان ها به بخش خصوصي امکان پذير نيست را نمي پذيرم چرا که ما در حوزه بهداشت براي ارائه خدمات به 10 ميليون نفر حاشيه نشين شهري، حتي 1 نفر را استخدام نکرديم و از بخش خصوصي خريد خدمت کرديم.


وزير بهداشت، متقاعد کردن مديران ستادي به واگذاري خدمات حوزه سلامت به بخش خصوصي را امري امکان پذير اما زمان بر دانست و گفت: اگر اداره بيمارستان ها هيات امنايي شود، استخدام نيروي انساني، خريد تجهيزات، توسعه و مرمت بيمارستان و همچنين سياست گذاري براي بخش هاي داخلي هر بيمارستان بر عهده هيات امنا است اما ممکن است در گردش مالي مشکلاتي ايجاد شود.


دکتر هاشمي با اشاره به زيان ده بودن بيمارستان ها در شرايط حاضر گفت: با وجود تغيير و اصلاح تعرفه ها کماکان تراز بيمارستان ها منفي است  و هزينه و درآمد آنها مساوي هم نيست بنابراين لازم است تا دولت، مجلس و سياست گذاران، تصميماتي را که در حوزه هايي مانند آب، برق، گاز، مخابرات و راه آهن  در جهت واگذاري به بخش خصوصي گرفتند براي بخش سلامت نيز تصميماتي اخذ کنند تا دولت خريد خدمت کند.


وي افزود: لازم است تا مانند ديگر حوزه ها، در حوزه سلامت قيمت تمام شده خدمات مشخص شود و سود تسهيلات و  سرمايه گذاري آن نيز به همراه برگشت سرمايه از سوي دولت تضمين شود تا بخض خصوصي به سرمايه گذاري در حوزه سلامت ترغيب شود.


دکتر هاشمي به کمبود 80 هزار تخت بيمارستاني در کشور اشاره و تأکيد کرد: ظرفيت و توان دولت براي ايجاد تخت بيمارستاني سالانه 2 هزار تخت است و با اين شرايط، 40 سال زمان خواهد برد تا کمبود هاي امروز تخت بيمارستاني کشور از طريق مشارکت دولت برطرف شود بنابراين لازم است تا ساز و کار ورود بخش خصوصي به حوزه سلامت تعريف شود.


وزير بهداشت اظهار داشت: خوشبختانه در گام سوم اجراي طرح تحول نظام سلامت، تعرفه ها اصلاح شد و بين 3 تا 5 سال زمان خواهد برد تا تعرفه ها به ميزان واقعي برسند و لازم است تا دولت و مجلس منابع پايداري را تعريف کنند و با داشتن بيمه ها و تجميع منابع مختلف و همچنين خريد خدمت از بخش خصوصي مي توان شاهد ارتقاي کيفيت خدمات و بهروه وري بود.


وي گفت: متاسفانه برخي افراد دانسته يا ندانسته، حضور بخش خصوصي و سرمايه گذاري آن  را تهديدي بزرگ مي دانند اما بايد توجه داشت که بخش خصوصي با آن بخش خصوصي که مد نظر آنهاست متفاوت است و آن چيزي که مورد نظر ما قرار دارد اين است که بخش خصوصي سرمايه گذاري کند، دولت برگشت سرمايه را تضمين کند و بيمه ها نيز خدمات حوزه سلامت را به طور کامل پوشش دهند.


وزير بهداشت بر لزوم مديريت منابع در مديريت بيمارستان ها تأکيد کرد و گفت: به عنوان نمونه نمي توان يک متخصص زنان يا طب اورژانس را به اجبار در بخش نگه داشت و علاوه بر مسايل مالي وجود مديريت صحيح براي اداره امور بيمارستاني ضروري است.


دکتر هاشمي از اورژانس به عنوان پيشاني خدمت و تابلوي کار بيمارستان ها ياد کرد و بر ضرورت به کارگيري بهترين تجهيزات، پرستاران و نيروي انساني در اين بخش تأکيد کرد.


وزير بهداشت خطاب به مديران و مسوولان بيمارستاني گفت: شغل شما يکي از بهترين شغل ها است زيرا مردم دردمند به عنوان ملجأ به شما مراجعه مي کنند و خدمت به مردم جزء بهترين عبادت ها است.


 


وي در پايان ابراز داشت: با توجه به نزديکي روز ولادت ابوعلي سينا، پيشاپيش روز پزشک را تبريک مي گويم و اطمينان دارم که مردم قدردان جامعه پزشکي بوده و هستند.

  • گروه اخبار : اخبار گروه
  • کد خبر : 310637
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings